El secretari i interventor de Boadella i les Escaules va enviar el passat 5 de gener una segona carta als regidors en què canviava la seva versió dels fets i assenyalava que «en cap cas» l'alcalde Frederic Minobis (PDeCATcomptable i que es tractava d'un «malaurat malentès».

En el primer escrit, el funcionari posava en coneixement dels regidors que l'alcalde Minobis li havia «exigit» la retirada de diners de l'Ajuntament sense registrar-ho enlloc. Li hauria demanat que s'entregués la quantitat a un tercer i davant la negativa del funcionari, el batlle l'hauria instat a què retirés els diners, els guardés a casa i ell els recolliria el cap de setmana.

L'interventor també apuntava el to despectiu i amenaçador que havia utilitzat Minobis i «pregava» l'empara de la resta de regidors.

Entre un escrit i altre els separen tres setmanes i les diferències en la narració dels esdeveniments són rellevants. Malgrat qualificar inicialment els fets «d'especialment greus», en el segon escrit atribueix el «conflicte» a un motiu de procediment administratiu «al ser requerida l'autorització i rebut signats que en aquell moment no es trobaven disponibles», diu.

Segons explica el secretari en el document, les instruccions de l'alcalde «pretenien l'abonament d'uns imports en efectiu que ell mateix havia avançat dels seus propis recursos, fet que no constitueix a priori cap irregularitat». I conclou que els càrrecs electes «no estan requerits a conèixer el detall dels procediments administratius».

A més, atribueix el to «despectiu i amenaçant» de l'alcalde durant la conversa a un «malaurat malentès». El secretari-interventor diu ara que el «fort to de veu era motivat pel fort soroll de fons que existia a la sala des de la qual realitzava la trucada».

L'estat dels comptes del 2017

La segona missiva es va enviar després que la regidora Marina Ramió (PDeCAT) posés en coneixement de la Fiscalia Provincial de Girona una possible gestió irregular dels comptes municipals arran d'aquests fets.

La regidora assegura que «no es creu» el nou escrit del secretari-interventor i ahir mateix Ramió va presentar una instància a l'Ajuntament de Boadella amb la qual sol·licita l'accés als comptes del 2017. També vol que s'informi de tots els futurs moviments relacionats amb la caixa de l'Ajuntament «per molt administratius que siguin».

La regidora del PDeCAT demana també que l'alcalde expliqui quin era el destí dels diners i la quantitat dels suposats pagaments. Ramió va demanar el divendres 5 de gener la celebració d'un ple extraordinari. Ramió va demanar el divendres 5 de gener la celebració d'un ple extraordinar en el qual l'alcalde Frederic Minobis doni les corresponents explicacions. També va fer arribar una carta als veïns. Marina Ramió és membre del govern sense funcions.

Fa poc més d'un any, aquesta mateixa i una altra regidora van denunciar irregularitats en relació amb els comptes de l'Ajuntament de Boadella. Primer va ser un intent de l'alcalde d'apujar-se el sou de 800 a 1.800 euros i després es va denunciar que els comptes no eren clars. Es va intentar fer una moció de censura però el regidor d'ERC es va fer enrere.