El pati de l'escola Els Grecs de Roses s'obrirà a partir de demà quatre tardes a la setmana perquè els infants i joves d'entre 12 i 18 anys el puguin utilitzar com a espai de trobada, convivència i relació. D'aquesta manera s'espera optimitzar l'ús del centre escolar, potenciant-ne la vessant social i educativa.

Els interessats poden participar-hi sense inscripció prèvia, ja que l'accés al pati és lliure dins l'horari establert, sempre que es respectin les normes de relació i convivència, ha informat l'Ajuntament.

El servei serà gestionat per un monitor o director de lleure, encarregat de l'obertura i tancament de l'espai, de la correcta relació entre els usuaris participants, del bon ús del material, de fomentar activitats esportives i de lleure, entre altres aspectes.

Des del consistori de Figueres han destacat que «l'experiència d'edicions anteriors demostra que obrir els patis possibilita als joves l'accés a l'espai d'ús públic durant el seu temps lliure, permetent als monitors corresponents portar a terme intervencions de tipus preventiu i educatiu que fomentin valors relacionats amb l'ús cívic de l'espai i les correctes relacions entre els participants i amb l'entorn».