Penjar una fotografia d'un control policial a les xarxes socials pot acabar amb una denúncia i una sanció, que pot assolir els 30.000 euros.

Això és el que li va passar el divendres passat a un veí de Girona que en veure un control que havien multat els Mossos de Trànsit a l'AP-7 va decidir pujar al teulat de l'àrea de servei de Garrigàs per immortalitzar-ho i posar-ho a Internet.

El control dels agents de l´Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Girona s'havia col·locat a l´altura del punt quilomètric 35, dins del municipi de Garrigàs.

Durant el dispositiu els agents van observar que una persona estava fotografiant el control des de la teulada d´una àrea de servei.

Poc després van saber que la fotografia estava publicada a les xarxes socials donant a conèixer el punt del control.

Era el treballador de manteniment

Per aquest motiu, els agents van fer gestions per esbrinar qui havia realitzat la fotografia. Finalment, van identificar a un home, que estava fent feina de manteniment en un edifici, com autor de la fotografia i de la seva publicació.

El denunciat per una infracció greu de l´article 36.23 de la LO 4/2015 de la Llei de Seguretat Ciutadana és un veí de Girona de 23 anys.

Els Mossos asseguren que l´article de la Llei mordassa relata que l´ús no autoritzat d´imatges, dades personals o professionals de les autoritats o membres de les Forces i Cossos de Seguretat que posin en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions o en risc l´èxit d´un operatiu podrà ser sancionat amb un multa de 601 a 30.000 euros depenen del grau de la infracció.