Una dona de nacionalitat francesa veïna de Llançà, A.R, de 66 anys, va morir ahir en un xoc frontal entre dos turismes a l'N-260, a Llançà. L'accident va obligar a tallar la carretera en els dos sentits. Dues persones van resultar ferides, una de gravetat. Es tracta del primer accident mortal de l'any a les comarques de Girona. Els Mossos d'Esquadra investiguen el succés.

L'accident va passar pels volts d'un quart de nou del matí al quilòmetre 20 de la carretera en una topada frontal per causes que s'investiguen entre dos turismes.

En l'accident de trànsit va morir la passatgera davantera d'un dels vehicles implicats.

Tot i que cap dels ocupants va quedar atrapat, dues persones més van resultar ferides de diversa gravetat. Una d'elles va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona ferida de gravetat. La tercera víctima, amb ferides menys greus, va ser traslladada en ambulància fins a l'Hospital Comarcal de Figueres.

Els Mossos van rebre l'avís a les vuit i dinou minuts i van activar cinc patrulles. També s'hi van desplaçar sis dotacions dels Bombers, dues ambulàncies i l´helicòpter medicalitzat del SEM.

Cues a la carretera

A conseqüència de l´accident es va haver de restringir el trànsit en els dos sentits el tram de l'accident, des de dos quarts de nou del matí fa les 9.38 hores, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Des d'aquella hora fins les 11.07 minuts es va donar pas alternatiu als vehicles. Això va generar retencions durant el matí a la carretera mentre els serveis d´emergència i de carreteres treballaven per restablir la normalitat.

La carretera uneix Figueres amb les poblacions litorals fins a Portbou o el Port de la Selva i Cadaqués, i també les interiors com Garriguella. És una de les vies transitades de la comarca.

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, posava de manifest a través d'un tuit que la car­retera del Port de la Selva a Sant Pere de Rodes podria ser una alternativa per garantir la mobilitat en casos d´emergència. «És urgent actuar-hi i donar-li l´estatus que li toca», deia.

L'accident d'ahir és el primer del 2018 amb una víctima mortal. Girona va tancar l'any passat amb 47 morts a les carreteres urbanes i interurbanes, 10 d´ells motoristes.