Fins a gairebé set tones d'uralita, un material contaminant, s'han retirat de Cistella, Navata i Terrades, les tres poblacions afectades pel tornado el matí del 7 de gener. Una empresa especialitzada s'ha encarregat dels treballs des de dilluns seguint el protocol adequat que es requereix per aquest material contaminant. El cost ha estat de 10.000 euros que pagarà el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

La uralita retirada procedia dels sostres de granges i magatzems agrícoles danys per la força del vent i l'aigua que es va endur les instal·lacions.

Els alcaldes de les tres poblacions estaven preocupats per la dispersió de les nombroses peces d'uralita pel seu terme perquè la manipulació s'ha de realitzar de forma molt acurada, en tractar-se de residus contaminants perquè tenen amiant entre la seva composició.

Es va posar de manifest en una reunió celebrada després del tornada per avaluar els desperfectes i el Consell Comarcal es va comprometre a fer-se càrrec de la retirada.

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, ha explicat que s'havien compromès a fer-ho de forma urgent. "Atesa la circumstància de toxicitat que comporta la seva manipulació, aquesta feina ha estat executada per una empresa especialitzada", ha dit, i "hem posat a disposició dels tres ajuntaments els serveis tècnics comarcals per si es requereix la redacció d'algun projecte de rehabilitació d'equipaments públics malmesos".