El Jutjat d'instrucció 5 de Figueres ha arxivat el cas contra la mare de 33 anys detinguda aquest diumenge a la nit per deixar la filla de vuit mesos a dins del cotxe i anar-se'n a ballar a un pub. La dona, que és veïna de Castelló d'Empúries, ha passat a disposició judicial per un suposat delicte d'abandonament. Tot i que la causa ha quedat arxivada, la jutgessa ha posat els fets en coneixement del jutjat que s'encarrega dels casos de violència contra la dona, que és qui va donar la guàrdia i custòdia de la menor a la mare en el marc d'una causa oberta en la qual és víctima. El jutjat també informa la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència) per si considera que ha d'adoptar alguna mesura. Els Mossos d'Esquadra van detenir la dona i, quan li van fer la prova d'alcoholèmia, va donar una taxa d'1,18 mg\/l.

Un testimoni va alertar ahir a la nit, pels volts d'un quart d'onze de la nit, el telèfon 112 que hi havia un nen petit dins del vehicle tot sol.

Els Mossos van anar fins al lloc i veient que no hi havia la dona van fer recerca per la zona i la van trobar de festa amb un amic, al pub El Toc, al carrer Manuel de Falla.

"La mare entrava i sortia per controlar la criatura, però va acabar bastant beguda"

"La mare entrava i sortia per controlar la criatura, però va acabar bastant beguda"

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra van practicar la prova d'alcoholèmia a la mare. Es tracta d'una dona, de nacionalitat polonesa, de 33 anys i veïna de Castelló d'Empúries.

Aquesta va donar positiu, 1,18 mg/litre d'aire expirat. Per aquest motiu van arrestar la dona per ser la presumpte autora d'un delicte d'abandonament de menors.

El vehicle, que era de l'amic de la progenitora, amb el nen de 8 mesos a l'interior estava aparcat a prop de la plaça del Sol i la criatura veient la situació de la mare d'incapacitat per fer-se'n càrrec va quedar a mans de la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència) en un inici.

Finalment, va passar la nit a casa d'uns familiars que se'n van fer càrrec.

Fa mig any a Cadaqués es va donar un cas semblant, aquí una parella se'n va anar de festa i també va quedar detinguda perquè la criatura, un nadó, estava sola a casa sense cap tipus de cura.