Castelló d'Empúries ha començat els estudis per avaluar la possibilitat d'elevar els ponts de trànsit rodat d'Empuriabrava. El projecte, si es considera viable, es portaria a terme a mitjà termini. L'objectiu és estudiar si elvant-los i tenint en compte el calat dels canals podrien circular-hi vaixells més grans. Per aquest any s'espera anar millorant els ponts per a vianants.

Els ponts de la marina, tant els de trànsit rodat com els de vianants, requereixen millores. L'Ajuntament va decidir fa poc més d'un any abordar el manteniment després de reclamar-ho durant anys a la concessionària.

Des de l'any passat s'estan reparant els de vianants i el pressupost del 2018 inclou partides per continuar la tasca.

Paral·lelament s'ha decidit plantejar la possibilitat d'elevar els de trànsit rodat.

L'alcalde, Salvi Güell, ha explicat que el primer que s'estudiarà és el pont de Falconera.

L'estudi està en una fase incipient i s'ha de valorar des de diferents punts de vista, des de nivell tècnic a jurídic o econòmic. Una vegada es disposi dels pros i contres de la mesura, si es decideix que es tira endavant es mirarà la manera com s'ha de finançar.

Güell remarca que no saben si finalment serà viable perquè s'han de veure aspectes com el calat dels canals i "veure si realment poden transitar vaixells de dimensions més grans amb un bon trànsit".

La mesura permetria accedir als canals determinades embarcacions que avui per la limitació de l'alçada dels ponts no poden.

Els ponts són un dels elements de la marina que pateixen degradació per la manca de manteniment. Des de fa anys hi ha sectors que es queixen de la necessitat de fer-hi una forta inversió. La principal actualment és el passeig.