El grup parlamentari de Ciutadans ha demanat al Parlament que desplegui un operatiu policial al oest de Figueres per fer front "a la problemàtica social i la inseguretat" de la zona. En la proposta de resolució, se sol·licita un operatiu continuat de control i detecció de plantacions il·legals de marihuana tant al barri de Sant Joan com als voltants.

"Hem de fer front a aquesta problemàtica amb mesures dissuasives i de prevenció", apunta el diputat de Cs, Jean M. Castel. I ha recordat que "alguns dels darrers casos han arribat a posar en risc la seguretat dels veïns". A més, assenyala l'estafa al fluid elèctric com una de les problemàtiques que l'augment d'agents policials podria combatre per evitar talls de llum constants als veïns de la zona.

En l'escrit també es proposa implementar un Pla de Xoc Integral per a fer front a aquesta situació, en coordinació amb la Guàrdia Urbana de Figueres, els serveis socials i altres serveis municipals competents, a més d'incloure un pla d'adequació i sanejament de la via pública.

La proposta de Cs arriba només tres dies després des que el dilluns es reunís la comissió del barri de Sant Joan de Figueres i s'hi presentés el pla estratègic que ha redactat l'Ajuntament per millorar la cohesió del barri amb la resta de la ciutat.

També a Girona

El partit també ha demanat al Parlament incrementar els efectius policials a tota la demarcació de Girona, més unitats especialitzades en bandes organitzades, mesures de col·laboració amb la resta de cossos policials i, "si fos necessari", augmentar puntualment els efectius policials durant l'estiu.