Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes quan intentaven assaltar un representant de joieria. Els assaltants ja ho van intentar el 2016 a Figueres quan la víctima sortia d'un hotel però es va aconseguir frustrar. Els quatre membres detinguts són de nacionalitat italiana i d'edats compreses entre els 38 i 54 anys. Van passar el 3 de febrer a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Una patrulla de la Policia Local de Cardedeu va observar com un vehicle realitzava maniobres de seguiment d'un altre turisme, el propietari del qual era un representant de joies de la zona.

Els policies s'hi van posar en contacte per alertar-lo i la víctima va poder comprovar que un vehicle l'havia estat seguint des del seu domicili fins a la ciutat de Barcelona. Van establir un dispositiu, van identificar les persones i constatar que preparaven l'assalt, fins que l'1 de febrer van poder-los detenir quan ho intentaven. L'home havia patit un robatori el 2015 a Cardedeu on el van agredir de forma violenta. El novembre de 2016 van poder frustar l'intent a Figueres.