El pas a nivell del tren a Figueres a avinguda Vilallonga ja està obert al trànsit, segons ha informat la Guàrdia Urbana, després de més de dotze hores tancat al trànsit per una avaria. Un camió ha malmès aquesta matinada el sistema de barreres i el semàfor, segons ha informat l'Ajuntament. El conductor ha marxat del lloc, tot i que unes hores més tard ha trucat als Mossos per identificar-se. Se l'està intentant localitzar perquè declari. Mentrestant els tècnics d'Adif treballen en la reparació.

La nova barrera ja està col·locada i el trànsit s'ha reobert a les tres de la tarda. Mentre ha estat tallat, la Guàrdia Urbana ha controlat el pas a nivell i la circulació s'ha desviat.

Adif ha informat que l'avaria s'ha produït quan un camió pels volts de quarts de dues de la matinada ha malmès el sistema que acciona la barrera inutilitzant les proteccions del pas a nivell.

El regidor de Mobilitat Francesc Cruanyes ha afegit que es tractava d'un camió de transport que "s'ha fet escàpol" i "al cap d'unes hores s'ha posat en contacte amb Mossos". En aquest moment ha informat que "tenim les seves dades i se l'està buscant perquè declari com ha anat".

La incidència ha obligat a restringir el trànsit en els dos sentits per aquesta via, segons ha inforamt des de primera hora la Guàrdia Urbana.

Els vehicles es desvien per la ronda Sud des del centre de Formació Ferran Sunyer i ronda Giralt. En alguns punts genera retencions.

La via és una de les principals sortides de la ciutat cap a Roses i, a més, enllaça amb la plaça del Gra on avui té lloc el mercat de fruites i verdures.

Cruanyes ha explicat que una de les dues barreres està absolutament inutilitzada però l'altra funciona.

El regidor de Mobilitat que s'ha desplaçat a la zona per conèixer la situació ha donat explicacions dels fets.

Inicialment s'ha informat que tardarien dos dies però està previst que pugui reobrir-se a les tres de la tarda. Els operaris de la companyia han acabat en breu la col·locació de la nova barrera.