L'Ajuntament de Figueres va lliurar ahir les claus dels 27 horts urbans de la Closa Rasa de Figueres als nous hortolans. Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a 3 entitats (Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Paul, i Fundació Altem), i a 24 persones per sorteig. Per poder ser adjudicatari individual calia ser major de 60 anys o bé estar en situació d´atur.

Els hortolans rebran una formació específica per cultivar els horts aplicant els criteris de l'horticultura ecològica. Aquesta formació es complementarà amb un assessorament permanent i pràctic que durà a terme la coordinadora dels horts urbans, que es farà directament a les parcel·les cada 15 dies. S´abordaran temàtiques com cultius autoritzats, l'ús del reg gota a gota, el planter, el compostatge, manteniment de les instal·lacions comunes, etc.

Segons el regidor Medi Ambient, Francesc Cruanyes, present en l'acte de lliurament de claus, "enguany s'han fet millores al pou i s'ha posat una nova bomba per tal d'emprar aigua del freàtic en el reg de les parcel·les, amb la qual cosa reforcem el caràcter natural i sostenible dels horts".