Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 16 i 18 de febrer, tres homes de 30, 32 i 37 anys, de nacionalitat marroquina i palestina, veïns de la Jonquera els dos primers i sense domicili conegut el tercer, com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força els dos primers i un delicte de robatori amb violència i intimidació el tercer.

El primer dels fets va passar cap a la una de la matinada del passat 8 de febrer en un supermercat de la carretera N-II a la Jonquera. Uns desconeguts van forçar una porta corredissa i, un cop dins, es van endur diverses peces de roba.

Els mossos, després d´estudiar diversos indicis, van identificar dos homes que podrien ser els autors dels fets. Finalment, entre els dies 16 i 17 de febrer, se´ls va localitzar i detenir a la Jonquera.

Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el 17 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

El segon dels fets va passar el 18 de febrer, en una fleca del carrer Sant Antoni de Figueres. Cap a les deu el matí, un home va amenaçar la treballadora fent veure que portava una arma de foc i va sostreure 50 euros.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar, poc després, al presumpte autor del robatori quan es trobava a la terrassa d´un bar de la Plaça de l´Estació.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 19 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.