La Guàrdia Civil ha detingut tres persones per tràfic de drogues en dos dies a la Jonquera.L'actuació més recent, de diumenge passat, va deixar dos detinguts i és que portaven més de 7 quilos de marihuana en el bus on viatjaven.

Els fets es remunten cap a l'una de la matinada, quan agents de la Guàrdia Civil de la Jonquera van aturar un bus de línia regular i en escorcollar el maleter del vehicle van sospitar de dues maletes.

Un cop identificats els seus propietaris van obrir-les. A dins d'una hi van trobar 2,5 quilos de marihuana i a l'altra, 4,587 quilos. Els dos passatgers, un ciutadà gambià i un de senegalès, van acabar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública.

L'altra detenció va produir-se el dijous de la setmana passada pels volts de dos quarts de deu de la nit. Aquí els agents de la Jonquera van fer aturar un vehicle i van identificar els dos ocupants. El cotxe anava cap a França i portava plaques del país gal.

Quan els policies van inspeccionar el cotxe van trobar un paquet a la butxaca d'una dessuadora. A dins hi havia droga, 470 grams de marihuana.

La parella va explicar que la substància estupefaent era de l'home i que la dona que l'acompanyava no sabia res de l'existència de la droga.

Davant dels fets, els agents van detenir el conductor, un jove francès P.J.G.L de 23 anys i van deixar en llibertat la seva companya.

Les diligències instruïdes, juntament amb els detinguts i la droga comissada va passar a mans del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres.