Dos mesos assistint a audicions de sardanes l'estiu de 2016 a l'Escala i 2.000 imatges. Del voluminós treball realitzat pel fotògraf Basili Gironès n'ha sorgit una exposició amb 36 fotografies on a través dels detalls capta el món de la sardana. És un dels darrers actes de l'any en què Figueres ha estat Capital de la Sardana. «Altres mirades sardanistes» es pot veure al Consell Comarcal de l'Alt Empordà fins als 6 de març.

«Comença amb el toc de flabiol» i «acaba amb la finalització de sardana», explica l'artista, perquè l'exposició permet fer un recorregut per les audicions, des del primer introit del flabiol fins que els músics han marxat, passant per la mitja part i el descans.

En blanc i negre, en color, de forma realista i també artística et mostra cada un dels elements que formen part del món sardanista, les audicions i les cobles.

L'exposició ja es va poder veure amb èxit el maig de 2017 com un dels actes previs a l'Aplec de la Sardana de l'Escala.

Basili Gironès és un jove fotògraf de 25 anys que des de fa anys retrata esdeveniments, espais i personatges, sobretot del seu poble, l'Escala. La tardor de 2016 va exposar una selecció d'imatges del seu extens arxiu.