L´alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va acudir ahir al Jutjat d'Instrucció número 1 de Figueres citada a la vista preliminar amb relació a la denúncia per part d´un veí per col·laborar en l'1-O. Una quarantena d´alcaldes, regidors i veïns van concentrar-se davant els jutjats per donar-li suport. Mindan es va acollir al dret a no declarar.

La pancarta «Mai caminaràs sola» va encapçalar els concentrats davant els jutjats de Figueres. Els alcaldes van sortir des del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, van enfilar la Rambla de Figueres i es van plantar davant la porta dels jutjats per donar suport a l'alcaldessa. L´alcalde de Llançà, Pere Vila, l´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el president del Consell i alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, o l´alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, van ser alguns dels molts presents ahir.

Es van concentrar al costat de regidors de diferents poblacions i veïns que es van desplaçar des de Roses en un bus organitzat per l'ANC de Roses.

L´alcaldessa estava citada a dos quarts de deu del matí. Acompa­nyada del seu lletrat, Joan Ramon Puig Pellicer, va explicar que «m'he acollit al dret a no declarar, això és una vista preliminar i esperarem a veure què diu la jutgessa».

A la sortida, a les portes de l'edifici judicial, es va adreçar als assistents manifestant que «sentir-se acompanyat et fa tenir més ganes de tirar endavant». «Aprofito per demanar que surtin els presos polítics», va dir als crits de llibertat per part dels presents. Mindan també va demanar que es retiri el 155 i «que es constitueix govern i es restitueixi el president de la Generalitat».

El president de la Diputació de Girona i alcalde de Llançà, Pere Vila, va manifestar a Diari de Girona que «hem vingut a donar suport com hem fet amb altres, quan es va accelerar les notificacions i investigacions contra alcaldes en el seu moment». En aquest cas, va dir «aquesta situació a Roses ve provocada per una denúncia no tant de la fiscalia en el seu moment i els jutges, sinó d'un particular i hem vingut a donar suport perquè creiem en el que es va fer, com es va fer i sobretot per l'escalf dels veïns i veïnes de l'Alt Empordà vers l'alcaldessa».