La fotògrafa Maria Velasco s'endinsa al món de la pesca i dels pescadors en un documental, Diàlegs amb el Mar, que mostra les entranyes d'un vell ofici que, malgrat les dificultats i els canvis, continuen portant a terme amb passió els pescadors de diferents generacions.

El sector de la pesca ha patit, al llarg dels últims anys, diverses transformacions i canvis. Un fet que les poblacions de la costa catalana han experimentat i viscut amb molta intensitat, enmig d'un context que ha obligat les barques més tradicionals a adaptar-se a un panorama incert.

Però el documental mostrarà que si «dediquem uns moments a ferr una volta pel port de Roses, un dels indrets de referència, ens adonarem a simple vista que encara perviu amb tota aquesta nova època una passió i dedicació incansable per preservar els valors, costums i tradicions mil·lenàries» perquè «en un món frenètic i canviant, tota aquesta vida es desenvolupa en silenci, deixant-se portar pel pas del temps, però molt conscient de la seva fragilitat».

El documental es podrà veure demà a les sis de la tarda amb entrada lliure al Teatre Municipal.

Maria Velasco ja va presentar l'any passat, sota el títol La Carmeta i el moll, en homenatge a Carmen Barberà, un altre documental.

Els treballs deixen constància del patrimoni immaterial de la vila de Roses.