Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de Mossos d'Esquadramarihuana

Estava oculta en un espai disposat com un búnquer i la droga hauria estat valorada en més de 50.000 euros si hagués entrat al mercat negre.

Els agents de la comissaria de Figueres han arrestat dos persones pels fets un home, de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona (Barcelonès) i un menor d'edat. Ambdós han quedat acusats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Tot es remunta a dijous passat, quan els Mossos van tenir coneixement que en un habitatge de la localitat d'Avinyonet de Puigventós possiblement hi havia l'escomesa manipulada i un elevadíssim consum d'electricitat.

Llum punxada

Els agents en arribar al lloc van comprovar que, efectivament, el domicili tenia la llum punxada i que l'interior desprenia una forta olor de marihuana.

La patrulla es va quedar a l'exterior de l'habitatge per tal d'esperar i poder identificar a les persones que hi havien a l'interior.

Els agents van veure que en sortien dos homes, els van identificar i detenir com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

D'acord amb una entrada i perquisició judicial efectuada l'endemà es va escorcollar tota la casa. De resultes d'aquesta, la policia va localitzar 408 plantes de marihuana, 18 làmpades, 11 transformadors, 6 extractors, 8 ventiladors, 10 focus i 4 filtres.

Segons estimacions de la Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior la droga estaria valorada en 51.415 euros.

L'habitatge estava destinat al cultiu de marihuana ja que tenia habilitada una zona oculta a sota del garatge on només es podia accedir per un petit forat que es trobava camuflat per no ser detectat.

El detingut menor d'edat, va ser lliurat al seu tutor legal i serà citat pròximament per la Fiscalia de Menors.

El detingut, amb antecedents, van passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.