El senador gironí d'Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha portat fins al Senat la polèmica per les interconnexions ferroviàries transfrontereres, concretament, entre Portbou i Cervera. Martí va interpel·lar en el ple d'ahir directament al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, demanant-li si el govern espanyol té previst adoptar algun tipus de mesura per tal de millorar la mobilitat en aquest tram de la xarxa ferroviària.

Martí va recordar que la millora de l'estació de Portbou i de la connexió amb França «és una demanda històrica i urgent dels usuaris de la línia». Per a Martí, «cal posar al dia les instal·lacions i millorar la coordinació entre Renfe i l'SNCF per tal d'evitar que els combois internacionals, quan arriben a Portbou, tornin buits cap al seu origen», va assegurar.

El senador republicà va insistir en les mancances de la línia R11 i RG1.

«Es perden 11 trajectes internacionals», va dir, referent al nombre de trens que finalitzen el recorregut a Portbou o Cervera i que no creuen la frontera. «Les mancances que pateix la línia, molt especialment a l'estació de Portbou, eviten que el tren pugui ser un veritable vertebrador social i, en molts casos, es fa impossible conciliar la vida laboral i familiar».

Per la seva banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va dir que la connexió «atén les demandes existents», però va qualificar de «raonables» les peticions de Martí. A més, va reconèixer que hi ha marge de millora.