Unes 450 embarcacions s'exposaran del 24 de març a l'1 d'abril al port de la marina residencial d'Empuriabrava, amb motiu de la celebració de la Fira del Vehicle d'Ocasió. Per primera vegada el certamen comptarà amb productes nous, ja que el mercat de segona mà cada vegada és més reduït, segons apunten els organitzadors. Així, la fira comptarà enguany amb un 60% d'embarcacions d'ocasió i un 40% de productes seminous i nous.

La Sacs Strider 13, amb un valor de 450.310 euros, serà l'embarcació més cara de l'esdeveniment. Es tracta d'una neumàtica perfecta per a una parella esportiva que busca una embarcació d'alt rendiment amb molt d'espai per a la vida a l'aire lliure, alhora que és ideal per a viatges diaris amb molts amics. Compta amb una piscina, una plataforma per parar el sol i una cuina molt ben equipada, entre altres elements.

També destaca la Scrani 35 Day Cruiser, un iot de 285.000 euros molt ben equipat amb pràctics accessos als laterals, zones per parar el sol, un garatge a la popa per una neumàtica aproximadament de dos metres, dutxa i cuina a l'exterior i una taula. I a l'interior compta amb dues cabines dobles, una cuina completa amb microones, forn, nevera i congelador, un lavabo complet amb dutxa d'hidromassatge, televisió i home cinema.

Per contra, l'embarcació més econòmica és la neumàtica Quicksilver 430 Heavy Duty, la qual té un preu de 2.600 euros. Es tracta d'una embarcació d'ocasió amb una antiguitat de 13 anys de la Nàutica Guíxols. També destaca el bot artesanal Mestre d'Aixa de la Motonautica Manel que té un valor de 2.700 euros. Es tracta d'un bot fet a Cadaqués el 1967 completament restaurat i pintat.

«Un dels èxits de la Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava és que només hi participen empreses nàutiques professionals. Fet que dona una certa tranquil·litat i garantia a l'hora de comprar un producte. Totes les embaracions d'ocasió abans de ser posades a la venda són revisades i restaurades per les empreses», destaca Assun Augé de Cegra Internacional, organitzadora de la fira.

La Fira d'Empuriabrava és un dels certàmens més importants que se celebren a l'Estat. La mitjana de vendes tancades a final de la fira se situa al voltant dels dos milions d'euros.