Els Mossos d'Esquadra han recuperat una moneda del jaciment greco-romà d'Empúries que un home venia per només 75 euros a Mossos d'EsquadraWallapop.

L'home que la tenia de manera il·lícita en la seva propietat la venia en aquesta plataforma de compra-venda. I va explicar a la policia que al seu dia la va trobar, ara fa 30 anys, en un mosaic d'una casa romana d'Empúries.

Tota la història va començar a mitjans del passat mes de desembre un particular va informar al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries que en un portal d'anuncis de compra-venda per internet i des d'un perfil anònim s'oferia una peça procedent del jaciment arqueològic grecoromà d'Empúries.

El Museu va traslladar aquesta informació als Mossos de la comissaria de districte de l'Escala. A partir d'aquí, la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos d'Esquadra va iniciar una investigació amb l'objectiu d'identificar el propietari il·lícit de la moneda i poder recuperar-la.

Un aficionat dels metalls

Fruit de les indagacions policials els investigadors van identificar el venedor, un home de nacionalitat espanyola, de 54 anys i veí de La Selva, aficionat a la recerca d'objectes metàl·lics enterrats al subsòl.

L'home va indicar als agents que havia localitzat la moneda feia 30 anys a la zona romana del jaciment d'Empúries, concretament d'una casa senyorial, situada a l'interior del recinte del museu.

Els investigadors, després de recuperar la moneda, van informar dels fets al Jutjat de guàrdia de Figueres.

Ahir al matí els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Escala van lliurar la moneda recuperada als responsables del Jaciment d'Empúries en qualitat de dipòsit judicial.

Els responsable dels Mossos a l'Escala i la directora del Museu d'Empúries, van explicar com va anar la troballa i la investigació: