La Guàrdia Civil

Un d'ells, que està ubicat a Pont de Molins, el Seprona l'havia denunciat ja tres vegades pels mateixos fets.

Dels sis tallers, quatre d'ells no tenien autoritzacions administratives, un no havia tramitat la llicència ambiental i l'altre no estava inscrit en el registre de Productors de Residus de Catalunya.

Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Figueres van actuar en el marc de les accions preventives en matèria de medi ambient i d'inspeccions de locals on sospiten que hi ha tallers clandestins de reparació de vehicles. Es tracta d'unes actuacions emmarcades en la campanya per detectar aquest tipus d'intrusisme professional.

Els polices després de fer gestions en diverses termes municipals d'Alt Empordà, van poder constatar que en diverses localitats hi hauria tallers de reparació de vehicle sense les autoritzacions pertinents.

El primer dels tallers va ser localitzat dimecres en un carrer de Figueres. En fer la inspecció, els agents van poder comprovar que no estava inscrit eb ek Registre de Productors de Residus de Catalunya.

El segon dels locals va ser inspeccionat l'1 de març a Vilamalla, aquest es dedicava a la reparació de xapa i pintura. Una activitat que es feia sense cap tipus d'autorització administrativa.

Posteriorment el 6 de març, els guàrdies civils van escorcollar un altre taller de xapa i de Pont de Molins. En aquest s'hi feien reparacions de vehicles sense cap tipus d'autorització. Es dóna la circumstància que el propietari del taller ja va ser denunciat anteriorment per la policia i per les mateixes raons.

Enxampat "in fraganti"

Enxampat "in fraganti"El dia 9 de març, la Guàrdia Civil va localitzar un taller clandestí a Vilamalla. Aquest feia l'activitat a porta tancada i per això, els investigadors van fer diversos intents per poder-lo inspeccionar i finalment, van aconseguir sorprendre al propietar reparant vehicles. Una pràctica per la qual no tenia cap tipus d'autorització.

El dia 13 van aconseguir trobar un cinquè taller clandestí. Aquest es trobava a Vilafant i durant l'escorcoll van constatar que funcionava sense haver tramitat la llicència ambiental a l'òrgan competent en la matèria.

L'últim dels tallers va ser descobert aquest dimarts a Figueres, on s'hi feia reparació de vehicles sense cap tipus d'autorització.

De totes les inspeccions, els agents de la Guàrdia Civil en van aixecar les pertinents actes d'Inspecció i denúncia. Aquestes van ser remeses als òrgans competents: l'Agència de Residus de Catalunya, els serveis territorials del Departament Territorial de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments corresponents.

Cal destacar que des de l'any 2015 fins a la data actual s'han localitzat i denunciat un total de 20 tallers mecànics clandestins a Girona.