Els Mossos d'Esquadra. A més, també han arrestat l'acompanyant per un delicte contra la salut pública.

Els arrestats són dos joves francesos, de 22 i 26 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Blanquefort (França). Estan acusats de ser els presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A un d'ells també se l'acusa de dos delictes contra la seguretat viària.

Els fets van succeir la matinada del passat dilluns durant un control de prevenció de drogues que s'havia muntat a la carretera N-II, a l'altura del punt quilomètric 772,6 a la Jonquera.

Els agents van aturar un turisme, ocupat per dues persones, i van comprovar que el conductor no havia obtingut mai el permís de conduir.

Gairebé triplicava la taxa

Seguidament li van realitzar la prova de detecció d'alcohol, ja que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques, i va donar un resultat positiu de 0.71 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. Quan el màxim permès és de 0,25 mg/litre.

Al llarg de l'actuació policial els Mossos van sentir una forta olor a marihuanaEn l'escorcoll del cotxe els agents van localitzar al maleter, una bossa amb 2,2 quilos de cabdells de marihuana, valorada en uns 3.000 euros.

Els detinguts van passar l'endemà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.