El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha presentat una moció exigint al govern municipal que "compleixi els acords als quals es va comprometre amb els veïns de Juncària Parc Bosc, Sant Joan, el Culubret, les Vivendes del Parc i el Turó Baix-Nova Estació el març de 2017" segons els quals a l'octubre activaria les càmeres de seguretat, donaria als Mossos d'Esquadra competències compartides a la ciutat en matèria de civisme, convivència i denúncies de trànsit, exigiria a la companyia elèctrica comprovar l'estat de la xarxa subterrània i negociaria amb Vilafant i l´ACA el soterrament de la riera. "I no han fet res", ha descrit el regidor.

Amelló ha recordat també que el ple municipal va aprovar el juliol una moció de Ciutadans "per garantir el subministrament elèctric a la zona oest i evitar els periòdics talls de llum" que, entre altres coses, exigia la realització d'una auditoria energètica de les línies d'alta tensió, es demanava un informe a Endesa sobre les deficiències en la línia de la zona oest i trobar una solució. "Malgrat l'aprovació de la moció amb el vot favorable de l'equip de govern, un any després sembla que no estan disposats a complir els acords als que es va arribar amb el seu consentiment", ha lamentat.

És per aquestes raons que Ciutadans exigeix al govern convergent que "compleixi els acords, realitzi una assemblea oberta amb tots els veïns de la zona oest i convidi a Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra perquè tractin de forma tècnica els principals problemes que preocupen als veïns".