Figueres ha tancat l'exercici de 2017 amb xifres positives. El romanent de tresoreria de l'any passat se situa en els 5,6 milions d'euros positius, 1,6 milions més que el 2016. L'alcaldessa, Marta Felip, va remarcar durant la presentació de les xifres que en els darrers set anys s'han recuperat 14 milions d'euros. I és que l'any 2011, el romanent es trobava en números negatius, amb més de 9 milions.

Des del 2014 l'import ha anat remuntant dels 3 milions fins a sobrepassar els 5 el 2017. Felip ha assegurat que es tracta de xifres positives que permetran seguir fent inversions sostenibles. També ho avala la reducció de l'endeutament, que l'any passat se situava al 48.35%. Aquesta situació els permetrà continuar fent préstecs. Felip ha insistit que l'any passat va ser un any d'inflexió per la dificultat d'aprovar els pressupostos però que aquest 2018 la situació s'ha normalitzat. Entre altres dades, ha destacat també que l'estalvi net se situa en els 7,9 milions d'euros. Tot plegat, ha dit, es fruit de la «correcta confecció del pressupost equilibrant ingressos i despeses».

L'alcaldessa, però, ha dit que malgrat les dades positives, el consistori necessita incrementar els ingressos corrents que generen els impostos. En aquest sentit, ha dit que els «alarmen» les propostes «populistes» que plantegen la rebaixa de l'IBI. «S'ha de ser realista», ha remarcat el regidor d'Hisenda, Jordi Masquef.