L'Ajuntament de la Jonquera ha donat el tret de sortida a les obres de reurbanització del carrer Major i que transformarà l'eix comercial del municipi. Es tracta de la primera fase dels treballs adjudicada per valor d'1,1 milions d'euros.

De moment s'està actuant des de l'encreuament amb el carrer Carles Bosch de la Trinxeria fins la plaça de l'Ajuntament. Un tram de poc més de 120 metres i on s'ubica dos dels principals equipaments culturals de La Jonquera: El Museu Memorial de l'Exili i el Centre Cultural Can Laporta.

Un projecte «cabdal»

Segons ha manifestat l'Ajuntament, aquest és un dels «projectes cabdals d'aquest mandat en matèria de reformulació i nous usos de l'espai públic de la vila». Per l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, és una obra «ambiciosa» que s'ha gestat des del 2016 i que enguany ha vist finalment la llum amb el doble objectiu de «reactivar i dinamitzar el comerç del poble, la societat i l'economia, així com la mobilitat i seguretat de vianants i vehicles».

Es preveu que els treballs estaran executats aquesta tardor i, mentre duren les obres, el carrer està tallat al trànsit. Per garantir la mobilitat al poble, s'ha canviat el sentit del carrer Molí d'en Bosch, que discorre paral·lel al Parc d'en Lloveras) i que permet l'accés al nucli urbà des de l'entrada sud.

Les obres del carrer Major consisteixen en la millora del paviment, la instal·lació de nou mobiliari urbà, la renovació d'il·luminació i de la xarxa de clavegueram i l'homogeneïtzació de la normativa d'ocupació de la via pública.