L'Ajuntament de Figueres impulsa la quarta edició del Figueres Talent, que enguany tindrà lloc el 13 i el 14 d'abril amb experts reconeguts com Àlex Sicart, Patrícia Ramírez, Montserrat Besses o Pedro Mier. Una de les novetats principals d'enguany és la col·laboració amb l'Observatori Astronòmic Albanyà, on es desenvoluparà la jornada del 14 d'abril, amb un bateig astronòmic a càrrec de l'astrofotògraf Juan Carlos Casado i Pere Guerra.

La jornada del 13 d'abril, que tindrà lloc a l'Auditori Caputxins i serà conduïda per la periodista figuerenca Laura Brugués, mantindrà el format d'edicions anteriors, en què es combinaran els diàlegs «De tu a tu» entre dos experts que debatran a partir d'una pregunta prèvia, amb ponències individuals on s'exposaran experiències vitals, projectes o trajectòries professionals d'èxit.

La jornada del dissabte 14 d'abril es desenvoluparà a l'Observatori Astronòmic Albanyà. Els assistents podran gaudir d'un bateig astronòmic, a càrrec del prestigiós astrofotògraf i president de l'Observatori, Juan Carlos Casado, i del director de l'Observatori, Pere Guerra, que faran un recorregut audiovisual pels astres.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que les jornades del Figueres Talent s'han consolidat amb ponents de reconegut prestigi i sumant col·laboracions destacades com la de l'Observatori Astronòmic Albanyà.