Prop d'un centenar de professionals van participar a la jornada «Cal innovar i ser sostenible per vendre més i millor?» que va organitzar l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava en el marc de la celebració del 50è aniversari d'Empuriabrava. S'espera vincular més la marina amb el seu entorn.

La jornada s'havia de celebrar el tres d'octubre però es va haver de posposar per la vaga de país i finalment es va celebrar ahir amb un gran èxit d'assistència. Al llarg del dia, hi van passar una vintena d'especialistes que van parlar de temes com el paper de la sostenibilitat en les destinacions turístiques, el futur de les marines o l'aposta per la Costa Brava, reserva de la biosfera. Es va comptar amb ponents com el director de la Fundació Mar, Josep Vila, el director general del Port d'Alcúdia, Bartomeu Bestard o Jaume Guia, director científic del Campus de Turisme de la Universitat de Girona.

La jornada és un dels puntals importants dels actes del 50è aniversari per què ha d'ajudar als professionals del món del turisme i la sostenibilitat del municipi a repensar el futur d'Empuriabrava com a destinació turística vinculada al seu entorn natural.

Per l'alcalde, Salvi Güell, «la jornada ha estat un èxit de participació i ens serà molt útil per enfocar el futur d'Empuriabrava i com vincular més el municipi amb el seu impressionant entorn natural».