La Guia Peñín està avaluant entre ahir i avui fins a 230 vins de la DO Empordà de 51 cellers de la comarca. El tastador de la prestigiosa guia, Alberto Ruffoni, ja ha tastat uns 150 d'exemplars i les primeres impressions "són bones", tot i que caldrà esperar a què les qualificacions definitives es facin públiques. "Les línies estan ben definides, els cellers de la DO Empordà entenen el que busca el consumidor" que, segons Ruffoni, " ja no està interessat en vins alcohòlics". Així, predominen, entre les varietats que ja avaluat, la potència en boca però amb tendència afruitada.

És la primera vegada que l'enòleg visita la ciutat i avui acabarà la feina de tastar els més de dos-cents exemplars. S'hi han presentat 103 negres, 63 blancs, 29 rosats, 28 dolços i 3 escumosos.

La darrera publicació de la Guía Peñín, va atorgar la qualificació d'excel·lent a 82 vins de la DO Empordà. Els més destacats van ser el Peralada Aires de Garbet del celler Peralada i l'INO Garnatxa de l'Empordà Solera de la Masia Serra de Cantallops.