La sala d'exposicions del Consell Comarcal acull la primera etapa d'una exposició solidària itinerant, que ajudarà a la investigació de les malalties minoritàries neurològiques pediàtriques de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebrón. Una dotzena d'artistes han cedit obres o part d'elles per a la seva venda. Els beneficis es faran arribar a l'institut.

Es tracta de la iniciativa de l'associació Amics Solidaris Els Almogàvers de l'Empordà, que presideix Narcís Planas, que ha portat a terme altres actuacions com el Camí Solidari del Castell de Sant Ferran.

Ara serà a través de les obres dels artistes que es recolliran fons. L'exposició, després del Consell Comarcal, està previst que es pugui veure a la Fundació Clerch i Nicolau i a la galeria Lola Ventós.

A banda de la seva finalitat -recollir fons, amb la venda dels quadres, per a la investigació- la mostra permet conèixer l'obra d'una dotzena d'artistes empordanesos de reconeguda trajectòria com Josep Ministral o Lluís Roura. Durant l'acte inaugural dimarts el crític d'art Enric Tubert va comentar alguns detalls dels quadres i dels seus autors.

Tanquen la sala d'exposicions

D'altra banda, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan, va aprofitar per anunciar que aquesta serà la darrera mostra d'art que s'ofereix en aquesta sala, utilitzada com a tal des de la inauguració de l'edifici l'any 1998. Assenyalà que «la creixent incorporació de nous serveis a l'administració comarcal i la necessitat de donar resposta a les demandes dels usuaris ens fa imprescindible dotar el Consell d'una Oficina d'Atenció Ciutadana, on es puguin unificar la majoria de consultes i tramitacions que realitzen els ciutadans en aquesta casa».

Mindan va afegir que «aquest espai, per tant, serà a partir d'ara remodelat per acollir d'aquí unes setmanes aquest nou servei.

Per a més endavant, un cop es puguin ampliar les nostres instal·lacions amb l'edifici del costat, esperem que serà el moment de recuperar la sala d'exposicions i impulsar-la.