Nou cas d'immigrants que entren al país ocults entre la càrrega d'un camió. En aquesta ocasió, han estat dotze persones que viatjaven dins un tràiler amb matrícula eslovaca que ha arribat a Catalunya després de passar per Ventimiglia (just a la frontera entre Itàlia i França).

Els fets van passar ahir a la tarda quan els mateixos immigrants van demanar ajuda traient els braços per sota de la lona del camió, que es trobava estacionat a prop de la benzinera Repsol i darrere del supermercat Esclat que hi ha a l'entrada de la Jonquera. Una testimoni va alertar la policia cap a dos quarts de sis de la tarda. Els dotze immigrants feia hores que no menjaven ni bevien i, a més, a dins del remolc la temperatura era elevada.

Alguns d'ells, entre dos i tres, han hagut de ser traslladats a l'hospital de Figueres perquè patien símptomes de deshidratació i dolor abdominal, ja que feia moltes hores que no menjaven ni bevien. Procedeixen de països com Senegal, Mali, Nigèria o Gàmbia.

Fins al lloc hi van anar efectius de la Policia Local de la Jonquera, dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola, que van obrir el remolc per fer sortir els immigrants.

Cap a tres quarts de vuit del vespre, la policia espanyola es va endur la resta del grup fins a comissaria per retornar-los a França, en virtut de l'acord de devolució signat entre els dos estats. Quan els que van ingressar a l'hospital rebin l'alta, els agents també se'n faran càrrec i seguiran el mateix procediment.

L'origen: Ventimiglia

El camioner, durant la seva ruta, s'havia aturat a Ventimiglia -a tocar de la frontera entre Itàlia i França- i se sospita que va ser allà on el grup es va amagar entre la càrrega. Ahir, el transportista va estacionar el camió a la Jonquera després de creuar la frontera amb França. El va deixar aparcat a la zona que hi ha al darrere del bingo.

Durant els darrers dos mesos i mig, a les comarques gironines ja s'han localitzat més d'una cinquantena d'immigrants que viatjaven ocults en camions. En tots els casos, els transportistes havien passat per Itàlia durant les seves rutes.

Entre els que han transcendit, el 9 de febrer es va detectar un camió en una àrea de servei propera a La Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisenc. El 14 de febrer, a Celrà (Gironès), un conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d'Eritrea. El 17 de febrer es va produir un nou cas. Un camioner que va sentir soroll i s'hi van trobar quinze persones. El 22 de febrer, el conductor d'un camió es va aturar en una benzinera de la Jonquera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se set polissons.

Uns dies després, el 28 de febrer, un camioner va abandonar cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l'AP-7 a Capmany. A finals de març, un transportista va descobrir sis immigrants ocults a la càrrega del seu camió a Llers.

I el passat 6 d'abril, un camioner va localitzar vuit immigrants quan havia aturat el tràiler a l'àrea de servei de l'autopista AP-7 a l'alçada de Maçanet de la Selva.