Mor l'exalcalde de Vilajuïga (1971-1979) Ricardo Compte, de 84 anys, conegut com en "Ricardo de Can Maricanes". L'enterrament se celebra a les dotze del migdia a l'església parroquial.

Des de l'Ajuntament n'han destacat que se'l recordarà per les "conviccions fermes" però també "per la seva gran voluntat d'arribar a grans pactes entre les persones que conformaven l'Ajuntament en benefici del poble i la seva gent".

Durant els seus mandats va asfaltar per primera vegada alguns dels carrers principals de Vilajuïga, així com algunes places.

Va ser l'alcalde que va inaugurar, el 21 de gener de 1972, l'escola comarcal "Santiago Ratés"," impulsat fermament també per anteriors batlles com el Sr. Manel Viñas i el Sr. Salvador Rovira". El centre, va ser la primera escola "mixta" dels voltants des de l'arribada de la Democràcia, amb capacitat per 300 alumnes. S'allargava l'escolaritat fins als catorze anys i venien nens dels pobles veïns com Pau, Garriguella, Delfià, Pedret i Marzà, Espolla, Rabós d'Empordà, Vilamaniscle i Sant Climent.

Des de fa anys, regentava el negoci familiar, el restaurant "Can Maricanes"

El consistori ha volgut recordar la seva tasca i ha manifestat que "agrairem sempre la seva estima i dedicació a Vilajuïga, el nostre poble".