Figueres inaugurarà demà l'exposició 'Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art', una mostra inèdita amb 135 peces entre les quals hi ha olis, cartes, manuscrits, dibuixos i fotografies originals. L'exposició és el resultat d'una investigació de més de quatre anys que ha dut a terme la historiadora de l'art, Mariona Seguranyes. La inauguràció es farà aquest dissabte a les 12 del migdia al Museu de l'Empordà dins la programació de Fires i Festes de la Santa Creu.

Fruit d'aquesta exhaustiva recerca, el material que es podrà veure al Museu de l'Empordà des d'aquest dissabte descobreix la relació que el pintor Salvador Dalí va tenir amb la seva família i la influència que el pare i la seva germana Anna Maria van tenir en la seva obra. Seguranyes assegura que la mostra posa llums i taquígrafs a determinats capítols de la vida del geni, com ara la seva infantesa o el trencament familiar.

L'exposició, que es podrà veure fins al 4 de novembre de manera gratuïta, és només el tastet de la reconstrucció familiar que Seguranyes a fet sobre la vida dels Dalí Domènech. Un llibre que es presentarà properament recollirà tota la informació i documentació recopilada.