L'Alt Empordà disposa des d'aquest mes d'un nou grup de suport a la lactància materna i a la criança, un col·lectiu mare a mare. El projecte MaRoNes ha obert les seves portes a Roses amb l'objectiu de ser un punt de trobada per a les mares que donen el pit als seus fills i que vulguin resoldre dubtes o compartir experiències.

La iniciativa altruista neix de la mà de Mari Expósito (assessora de lactància), Victòria Moreno i Laura Casas, totes elles mares experimentades i amb formació específica.

Les tres han decidit engegar el projecte com a resposta a la necessitat social que han detectat en l'absència d'una associació d'aquest tipus al municipi.

El lloc físic del nou grup es troba en un espai municipal de Roses, al tercer pis de l'emblemàtic edifici de Ca l'Anita, i obrirà el primer i el tercer dimecres de mes de sis de lat arda dos quarts de vuit del vespre.

D'una banda, les impulsores han explicat que la intenció és crear un grup de mares que puguin compartir sensacions i experiències, ja que consideren que entre elles poden donar-se seguretat i ajuda mútua. A més a més, també es plantegen organitzar diversos tallers que puguin ser d'interès per a les usuàries.

Per batejar el projecte, s'han inspirat en les paraules «mar», «mare» i «ones». Així mateix, el seu logotip és una sirena alletant un nadó, ja que la geganta de Roses és una sirena.