Els Bombers de Figueres podran començar a utilitzar part de les noves dependències del parc a partir d'aquest mes de maig. L'empresa constructora ha enllestit la part de l'edifici que s'ha reformat on hi ha espai per al cap de Guàrdia, els vestidors, magatzems i el gimnàs. L'actuació se centra ara en l'edifici de nova construcció de dues plantes que s'hi està aixecant. Les obres compten amb un pressupost d'1,15 milions d'euros (MEUR).

El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, diu que els treballs van a molt bon ritme i que la previsió és que estiguin completament acabats el proper mes de juny. Les noves dependències en servei són la sala per al cap de Guàrdia, magatzems, el vestidor i un gimnàs.

Els treballs se centren ara en l'edifici de dues plantes que s'ha aixecat al costat de les dependències que es van enderrocar. En aquest espai, s'hi ubicaran els despatxos, el menjador, la cuina, la sala de comandament i els dormitoris. Els efectius destinats a la ciutat, però, denuncien que s'han fet alguns canvis respecte del projecte que se'ls va presentar.

En concret, asseguren que s'han eliminat finestres de l'edifici de nova planta i que s'ha modificat el material amb el qual es cobrirà la façana exterior. A més, diuen que han canviat la ubicació de l'aparcament previst.

Una llarga reivindicació

Les obres es van iniciar el mes de juliol de l'any passat. L'actuació incloïa la millora de les instal·lacions de la zona de cotxeres (que estava molt deteriorada) i la creació de noves dependències per al cos. En total, l'equipament passarà dels 1.062 metres quadrats que tenia fins ara als 1.295. Els treballs van obligar a traslladar els Bombers i instal·lar-los en mòduls prefabricats, on continuaran fins que acabi el conjunt de l'obra.

La intervenció al parc ha estat llargament reivindicada. Els efectius reclamaven que es construís un equipament nou però, finalment, Interior va optar per reformar i ampliar en part les instal·lacions actuals.