Les activitats infantils van centrar la prèvia d'actes de l'1 de maig, un dels dies principals de les Fires i Festes de la Santa Creu. Ahir, a més, els més petits de la casa van poder començar el dia amb una activitat esportiva.

El Pavelló Esportiu Municipal es va omplir de nens i nenes que van provar l'hoquei sobre patins amb què es volia, no només promoure l'esport i divertir els infants, sinó permetre'ls iniciar-se en el món de l'hoquei patins.

A la tarda, la programació infantil es va traslladar a la plaça Josep Pla, enguany protegida per una carpa oberta que va fer més còmode l'estada del públic i prevenir els actes de les inclemències meteoròlogiques, una constant de la Santa Creu.

La carpa va fer ple. L'aforament es va omplir de públic familiar per assistir a l'espectacle «Post» de la companyia Engruna Teatre. Tres actrius-titellaires van relatar petites històries sobre els mecanismes de la correspondència. Titelles, música i teatre gestual amb màscares i dansa van centrar l'espectacle sense text dirigit a tots els públics. Un món de cartes, bústies i molt d'humor i tendresa. En finalitzar l'espectacle, els nens van poder escriure i enviar una carta a la bústia de «Post» i en van rebre una d'un altre nen que ha vist l'espectacle en una altra ciutat.

La programació es va tancar amb la novena encesa solidària de llantions i les actuacions musicals de l'alumnat de La Salle de Figueres.

Per avui s'espera una intensa programació, ja que, tradicionalment, l'1 de maig és un dels plats forts de Santa Creu. La cursa popular Run Castell, el centenar de parades pels carrers i places de la ciutat, la mostra de bonsais d'arreu de Catalunya, sardanes i espectacles infantils són alguns dels actes d'avui.