La Policia Local de Llançà ha signat un acord amb els Mossos d'Esquadra per poder recollir denúncies per delictes com robatoris, furts, danys a vehicles i habitatges o estafes bancàries. Actualment, el cos municipal no tenia competències per fer-ho i les persones afectades s'havien de desplaçar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Figueres.

Els agents de la Policia Local de Llançà s'han format prèviament i han realitzat pràctiques de recepció de denúncies a les seves dependències durant quatre mesos. El consistori ha destinat un caporal i tres agents a aquestes tasques de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre, tot i que la voluntat és ampliar la cobertura del servei.

Els veïns i turistes de Llançà ja no s'hauran de desplaçar forçosament a la comissaria dels Mossos de Figueres si han de denunciar un delicte.

L' acord és entre la policia catalana i la de la localitat alt-empordanesa per a l'obertura de l'oficina des d'on es podrien denunciar les infraccions com robatoris en habitatges i vehicles, furts, danys, o estafes bancàries. A més, també es podran denunciar pèrdues d'objectes.

La signatura es va fer dimecres, després d'un període de formació dels agents del cos local. Des del desembre passat, s'han realitzat pràctiques reals de recepció de denúncies. En total se n'han recollit 23: vuit per robatori amb força a domicili, quatre pèrdues d'objectes i tres més per furts, entre d'altres.

Un caporal i tres agents seran els responsables d'aquesta oficina de denúncies, que funcionarà de moment de dilluns a divendres.