Arrels del Vi, la fira vitivinícola de l'Empordà, portarà més de 100 referències de vins de la DO Empordà de gamma alta a l'onzena edició el 19 i 20 de maig a Sant Martí d'Empúries, a l'Escala. Hi participaran 25 cellers de la DO Empordà

La Fira suposa una oportunitatper tastar els vins de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler vins que a vegades són difícils de trobar en distribució tradicional.

L'organitzador, Dominic Abernethy, considera que la fira fins ara ha estat un èxit perquè «és un veritable luxe poder tastar més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà, escoltant de primera mà les explicacions dels seus creadors, els propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos».

El format de la fira és professional, copa Riedel i degustació oberta a l'emblemàtic espai de Sant Martí.

Arrels del Vi va escalfar motors el 7 de maig amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2018, el millor vi blanc, negre, rosat i dolç.

El director del tast, Rafel Sabadí, sommelier de l'Uain Bar&Store, a l'Escala, ha fet una selecció de deu experimentats sommeliers.

Segons Sabadí, «els vins de l'Empordà segueixen la seva imparable evolució cap a l'excel·lència» i considera que «un any més el tast a cegues serà una eina molt útil i indispensable que ens ajudarà a confirmar les enormes expectatives que hi tenim dipositades».Tapes d'Anxoves de l'Escala

Aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d'Anxoves de l'Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut i el xou degustatiu d'ostres Ostrens.

Per als més petits s'ha organtizat l'Arrels Kids, un taller familiar per pintar amb vi dirigit per Marta Arañó de Tinta i Vi (dissabte a les sis de la tarda i diumenge a la una del migdia).

També es podrà participar de visites guiades a les Ruïnes d'Empúries a les quatre de la tarda durant les quals es parlarà de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i s'acabarà amb un tast de Mulsum (vi romà). La Fira està organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects. Arrels del Vi s'ha consolidat com l'única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a Sant Martí d'Empúries i dues a Barcelona.