El robatori de 800 metres de coure de la línia telefònica que hi ha entre Garriguella i Vilamaniscle ha deixat 98 abonats d'aquest segon municipi sense telèfon fix ni internet.

L'alcalde de Vilamaniscle, Ramon Bonaterra, ha explicat que no tenen línia des d'ahir al matí i a la tarda la companyia Telefònica encara no els havia comunicat quan tindrien el servei restablert. Vilamaniscle té 202 habitants.

Els lladres es van endur el coure de la línia de telèfon que discorre paral·lelament a la carretera GIV-6032 en el terme municipal de Garriguella, segons van explicar els Mossos d'Esquadra.

Només n'han resultat afectats els veïns de Vilamaniscle. Els fets van passar dilluns a la nit i els Mossos ho estan investigant.

De fet, segons ha explicat l'alcalde, és la segona vegada en dues setmanes que es queden sense línia telefònica a causa del robatori de cable de coure.

«Fa dos anys els robatoris eren una constant», diu el Batlle, i tem que ara es repeteixi aquella dinàmica.

També a Boadella

Fa tres setmanes, uns 200 abonats de Boadella i les Escaules també es quedaven sense telèfon fix ni internet a causa d'un robatori. En aquest cas es tractava de més d'un quilòmetre de la línia que hi ha al santuari de la Salut de Terrades.

El robatori també es va produir als pals de telefonia a tocar de la carretera, en aquest cas de la GI-504.