L´Ajuntament de Roses ha aprovat en junta de govern concedir la llicència per fer les obres exteriors del nou Bulli1846. La represa dels treballs està condicionada a petits ajustos com definir constructivament els acabats del espais de work­sharing i brainstorming i a l´entrega de documentació administrativa.

L´alcaldessa, Montse Mindan, creu «que en les propostes de modificació que s´han fet han servit per anar millorant el projecte i, tot i que trigarem més temps, el resultat serà més òptim».

Els promotors del projecte fa mesos que avancen en les obres interiors del nou edifici, però van haver d´aturar les de l´exterior pendents dels permisos.

A l´estiu, Urbanisme va donar llum verd al projecte i ara el consistori els ha atorgat la llicència. Els treballs inclouen un aparcament, un centre de recepció per a visitants i la restitució de vegetació.

Les obres es van iniciar el mes de març de 2015 després d'un primer canvi al projecte inicial, que preveia una ampliació respecte de la superfície de l'antic restaurant de fins al 50%. La situació obligava la Generalitat a buscar fórmules legals per permetre aquesta actuació en un espai ubicat en ple Parc Natural del Cap de Creus perquè la normativa vigent només permetia ampliar-lo en un 20%. Finalment, el xef i promotor del projecte, Ferran Adrià, va anunciar que només tiraria endavant la reforma permesa.

Els treballs, però, es van haver d'aturar per primer cop un any després perquè les obres que s'estaven fent a l'exterior del complex no tenien autorització. Els promotors van presentar un projecte complementari.

El mes de maig de l'any passat, l'Ajuntament els va denegar el permís d'obres perquè els treballs previstos no s'ajustaven a les condicions fixades i les noves edificacions projectades no complien amb el Pla Especial de la zona, que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus.