Un operatiu contra el frau en els subministraments va detectar ahir 11 connexions irregulars a la xarxa elèctrica i 12 de frau d´aigua a Figueres, segons va informar la policia local.

El dispositiu es va desenvolupar al Sector Oest de la ciutat després que els últims dies es produís un altre tall de llum, segons fonts municipals. Hi van participar efectius de la Guàrdia Urbana, Tècnics d´Endesa i Fisersa i els Mossos d´Esquadra.

L´operatiu, que es va allargar més de dues hores, va inspeccionar set edificis diferents. Segons van explicar fonts de la companyia elèctrica, el dispositiu estava relacionat amb l´ocupació de pisos.

El passat mes de març l´Ajuntament de Figueres i Endesa van acordar impulsar una operació intensiva amb la companyia elèctrica al Culubret per posar fi al frau elèctric per tal de «garantir el subministrament i intervencions policials per acabar amb el cultiu de marihuana», va dir aleshores l´alcaldessa Marta Felip. Aquest darrer operatiu no estaria vinculat, però, amb les plantacions.