Les obres del Teatre Jardí ja han començat. Els treballs consisteixen en la rehabilitació del cel ras de la sala i millores en l'accessibilitat i la seguretat. La reforma es preveu que finalizi el pròxim mes d'octubre i que per Nadal ja pugui acollir la programació habitual.

Les obres, pressupostades en prop de 300.000 euros i adjudicades a la baixa per valor de 238.303,45 euros a Excavaciones Ampurdan 2000, s'allargaran durant mig any.

En un inici es preveia que els treballs s'iniciessin el gener passat i que finalitzarien el juny, però els terballs no es van treure a licitació fins al febrer. No ha sigut fins aquesta setmana quan l'empresa adjudicatària ha entrat al recinte i ha començat a retirar les butaques abans de començar la intervenció.

Tapar esquerdes

Les obres de rehabilitació del sostre, que és a 15 metres d'altura i té una superfície d'uns 500 m2, repararan les esquerdes en el revestiment de guix i deformacions detectades el mes d'agost de 2017. Els danys es van detectar el passat 31 d'agost quan es van veure esquerdes durant un dels concerts del Festival Acústica i es va haver d'aixoplugar a l'interior del Teatre. Va ser arran de la pluja i l'aigua que es filtrava quan es van detectar les esquerdes.

A més, s'aprofitarà el tancament del Teatre fins a la tardor per realitzar treballs de millora de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, i també la seguretat contra incendis.

Una de les altres millores que es preveuen en aquest equipament és el canvi del pati de butaques, amb un cost previst al pressupost de 220.000 euros.

La sala està tancada des del gener, essent El Primer Nadal dels pastors l'última representació que va acollir El Jardí abans de tancar per obres. Els treballs han fet canviar la programació d'El Jardí i redistribuir les obres entre La Cate i els Caputxins.

El Teatre municipal El Jardí, obra de l'arquitecte Llorenç Roca i Costa, té una capacitat per a 941 espectadors i va ser construït l'any 1914. La seva única remodelació es va dur a terme l'any 1989, però es mantenia el sostre original del 1914.