La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Figueres per vendre un lloro per 1.400 euros a través d´un portal d´Internet. Es tracta d´una espècie protegida i el Seprona ha aixecat acta al propietari per contraban.

El comís de l´animal es va fer la setmana passada després que la Guàrdia Civil de Figueres va saber que en el portal d´Internet Mil Anuncios es venia una au exòtica. En concret, s´anunciava un lloro de l´espècie Amazones amazonic, però els agents, després de veure l´anunci, van sospistar que l´animal exposat no era de l´espècie que s´anunciava sinó d´una espècie protegida, l'Amazona de Nuca Groga.

Per aquest motiu, els policies del Seprona van enviar un correu electrònic amb fotos de l´animal al Servei d´Inspecció CITES de Barcelona. Aquí es van confirmar les sospites que l´animal està protegit pel reglament i aquest organisme certifica que, efectivament, es tracta de l´Amazona de Nuca Groga, que està protegit pel Reglament del Conveni sobre el comerç internacional d´espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES) i, a més, està inclòs en el Pla d´Acció Espanyol contra el Tràfic Il·legal i Furtivisme Internacional d´Espècies Silvestres. Per tot això, els agents van aixecar una acta per una suposada infracció de contraban, per la tinença i venda d´espècies de fauna i flora silvestres, ja que el propietari va presentar una documentació que no es corresponia amb la que ha d´emparar l´animal i no va poder-ne acreditar la procedència. L´animal va ser comissat i va ser posat a disposició de l´Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA). Posteriorment, la denúncia i tot el que va generar l´actuació va ser tramès a l´inspector - Administrador de la Duana de la Jonquera.

La Guàrdia Civil recorda que encara existeix la compravenda de mascotes entre particulars i que és il·legal, i que la cria per a la venda d´animals exigeix la inscripció com a nucli zoològic. I afegeix que vendre espècies protegides pot ser un delicte o infracció.