L'Escala ha començat a treballar en un pla per dinamitzar els comerços del nucli antic. S'espera que a finals d'any estigui enllestit. De moment, s'ha presentat i s'han començat a fer entrevistes a comerciants per fer una diagnosi de quin és el punt de sortida i començar a recollir propostes de millora.

L'alcalde, Víctor Puga, constata que «la participació del sector és vital per tal que en surti una eina positiva i assumida per tots de cara als propers anys».

Per això, des de fa unes setmanes s'han començat a fer entrevistes a comerciants. També està previst enquestar els usuaris durant diferents èpoques de l'any, entre altres accions.

El pla de dinamització forma part de les mesures del Pla de Barris del Nucli Antic de l'Escala, amb una inversió prevista de 130.000 euros, finançats entre l'Ajuntament de l'Escala i la Generalitat.

La redacció del pla s'ha adjudicat a la cooperativa Costa Brava Centre, «amb un reconegut bagatge en l'àmbit turístic i de promoció econòmica», ha remarcat l'Ajuntament.

Dinamitzar el nucli

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Marta Rodeja, ha remarcat l'objectiu de dinamitzar el nucli antic i posar en valor el comerç local, així com enfortir l'associacionisme comercial.

De cara al mes de setembre es preveu tenir una proposició d'accions inicial, ha informat l'Ajuntament, que estarà oberta a revisió i ajustament de cara a aconseguir el màxim consens possible del sector del comerç i tancar una proposta definitiva d'accions cap a finals d'any.