L'Ajuntament de Roses ha tramès una queixa pel retard per part de Capitania Marítima de les autoritzacions per a la col·locació de boies, transport marítim i col·locació de guixetes. El Pla d'Usos de Platges es va tramitar amb molta antelació i estan molestos pel retard. S´esperaran fins avui o prendran més mesures. També s'han comprat les boies per instal·lar el reclamat canal que permetrà la pràctica d´esports de vela a Santa Margarida.

L'autorització per part de Capitania va impedir l'any passat la posada en servei d'un canal a Santa Margarida que estarà en marxa aquest estiu.

L'Ajuntament va optar per tramitar amb força antelació el pla d'usos de l'estiu i evitar que els tràmits comportessin entrebancs per a les activitats marítimes.

El pla d'usos es va aprovar al desembre i les adjudicacions es van fer a principi de maig. Ara estan pendents de les autoritzacions de Capitania Marítima per tot allò que afecta la part marítima, va informar al ple celebrat dilluns al vespre l'alcaldessa, Montse Mindan.

L'Ajuntament va trucar a Capitania i se'ls va comunicar que s'anava informant dels expedients però no per ordre d'arribada sinó començant per Blanes i Lloret. Per tant, Roses se situa entre els darrers municipis als quals s'informarà.

Mindan va explicar que «s'ha presentat una queixa formal al Departament de Territori i estic esperant la seva resposta», i va constatar que per part de l'Ajuntament entenen que «hem de tirar endavant amb el fondeig de les boies, amb el transport marítim i la ubicació de guixetes perquè arribarem a mitja temporada quan arribarà l'informe de Capitania».

Des de la Generalitat els van comunicar que esperessin uns dies més. «Estic esperant a veure si en el transcurs d¡aquesta setmana ens arriba l´autorització», va dir Mindan. L'Ajuntament comprovarà avui si hi ha comunicacions per part de Capitania respecte de les autoritzacions.

L'any passat, l'Ajuntament va modificar el Pla d'Usos de Platges eliminant l'activitat de windsurf, entre altres, de la platja de Santa Margarida.

Els canvis van generar una protesta de tots els grups de l'oposició en bloc i de l'empresariat de Santa Margarida. Malgrat intentar rectificar-ho, la resposta de Capitania Marítima no es va donar fins a l'agost i no es va poder ubicar el canal. En aquesta ocasió afecta altres activitats.

El canal està previst que sí que estigui en servei aquest estiu i Mindan va informar que estan pedents que arribin les boies que es van comprar per tal de poder col·locar-les. Les boies han de delimitar el canal.

Amarraments i taquilles per als vaixells

Pel que fa a la resta de serveis que hi haurà aquest estiu, es van adjudicar punts d'amarrament com cada any a la platja Nova i taquilles de venda de tiquets al passeig Marítim, amb promiximitat als amarraments i punts de sortida de les embarcacions. Hi haurà cinc guixetes. Una altra autorització ha estat per al lloguer de patins aquàtics, caiacs i paddelsurf a la platja de Santa Margarida.

Amb l'adjudicació ja es va informar que s'havia volgut avançar en la tramitació del concurs, que només està pendent de la resolució favorable per part del Servei de Costes de la Generalitat.