L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, deixarà el càrrec per passar a ser la nova secretària general d'Empresa i Coneixement, dins del nou govern de Quim Torra. Felip, doncs, passarà a ser la mà dreta de la consellera Àngels Chacón, que aquest mateix dissabte ha promès el càrrec.

L'encara alcaldessa ha explicat que és "un honor" que s'hagi pensat en ella per ocupar la secretaria d'aquest departament i ha deixat clar que el relleu a l'alcaldia de Figueres "no serà una qüestió immediata". "M'han comentat que els càrrecs són compatibles i crec que el més prudent és que es faci entre agost i setembre", ha reblat.

Marta Felip ha deixat clar que tot i que que podria compaginar-los, "per ètica moral" no ho farà i considera que "el més normal" és que el seu successor sigui algun dels regidors del PDeCAT que governen la ciutat.

D'aquí a dos mesos Figueres tindrà un nou alcalde o alcaldessa. I és que l'actual, Marta Felip, ha anunciat que abandonarà el càrrec després que la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, li hagi ofert ser la nova secretària general del departament. Felip ha reconegut que està "molt honorada" i ha explicat que "en cap cas" serà una transició "d'avui per demà".

De fet, Felip podria compaginar els dos càrrecs, però ja ha deixat clar que no ho farà "per ètica moral". En qualsevol cas, l'encara batllessa espera que el relleu es produeixi entre els mesos d'agost i setembre.

Un relleu que Felip vol que sigui "el més normal possible". La nova secretària general d'Empresa i Coneixement considera que hauria de ser un regidor de l'actual equip de govern del PDeCAT qui assumís l'alcaldia fins a les properes eleccions municipals. "El més convenient seria acabar el mandat i que la ciutadania esculli qui ha de ser el seu alcalde el 2019", ha assenyalat Felip.

L'encara alcaldessa ha explicat que Chacón li va oferir el càrrec dijous i que va demanar 24 hores per pensar-se la decisió. Felip ha agraït la confiança de la nova consellera que l'ha escollit "sense que es coneguessin prèviament". "Ha tingut en compte la meva experiència prèvia a l'alcaldia i la gestió que he dut a terme", ha assenyalat.

El PSC proposa un govern de concentració

L'aposta que Felip ha fet per mantenir el mandat xoca amb la proposta dels antics socis de l'alcaldessa, el PSC. Els socialistes han emès un comunicat on aposten per fer un "govern de concentració de progrés" fins al final de la legislatura. Des del partit argumenten que la gestió ha estat un "fracàs estrepitós", i consideren que "acaba de la pitjor manera".

Felip, però, no creu que aquesta sigui una "bona opció" i ha recordat que els grups de l'oposició "han tingut oportunitats per fer-ho i en canvi no s'ha tirat endavant. "Van tenir l'opció de fer un govern fa un any i mig i fins ara ha estat possible, però no ho han fet", ha assenyalat.

S'hi ha «deixat la pell»

Felip ha explicat que durant els anys que ha estat alcaldessa de Figueres "s'hi ha deixat la pell" i ha "treballat incansablement" pel benefici de la ciutat. "Vaig ser alcaldessa sense demanar-ho i he fet tot el que he pogut. La dedicació no crec que se'm pugui discutir", ha reblat.

Finalment, la batllessa ha acabat demanant "seny" en el temps que queda i recorda que Figueres és "una ciutat complexa". Felip ha recordat que "encara queden molts projectes per tirar endavant abans que deixi el càrrec i diu que ho "donarà tot" aquests mesos.