El PP de Castelló d'Empúries ha posat sobre la taula la necessitat de fer una consulta ciutadana per decidir si al topònim de Castelló d'Empúries s'hi afegeix el d'Empuriabrava i situar aquest nucli «en el lloc que li pertoca». Considera que es podria fer aprofitant les eleccions municipals vinents i preguntar a la ciutadania també per la zona blava.

El regidor Julià Genovés va aportar al darrer ple diversos arguments per defensar-ho. La marina ocupa 527 de les 650 ha del terme; hi ha un 66% del total d'empadronats i és un dels motors econòmics. Per això i per situar en el mapa un dels principals elements identitaris consideren que caldria fer-la present al topònim.

Udem i Plataforma Cívica de Castelló d'Empuriabrava va donar ple suport a la proposta. El PSC i ECE-E, malgrat algunes reticències al canvi, sí que van estar d'acord de realitzar una consulta. El govern, en canvi, es va mostrar contrari tant al canvi de topònim com a fer una consulta.

L'alcalde, Salvi Güell, i la sòcia de govern del PDECat, Assumpció Brossa, creuen que no s'ha de canviar i que ja s'ha debatut. A més, Güell creu que les properes eleccions són una bona oportunitat perquè sigui la població la que decideixi. Per a l'alcalde, el més idoni és que els partits ho posin al programa electoral clarament.

Udem i Plataforma ja van avançar que canviaran el topònim si accedeixen al govern.