La Guàrdia Civil ha comissat fins a 66.800 euros en dos dies a dos conductors a la Jonquera que sortien d'Espanya sense declarar els diners. Ambdós han acabat sancionats per una intervenció de mitjans de pagament.

El primer dels casos es remunta al 27 de maig pels volts de dos quarts de dues de la matinada, quan agents de la Guàrdia Civil van indentificar el conductor i únic ocupant d'un vehicle amb matrícula italiana que circulava per l'AP-7 en sentit França.

Un cop identificat, el ciutadà italià, els agents van escorcollar l'automòbil i en un doble fons situat a prop de la guantera hi van trobar diversos paquets que contenien bitllets d'euro de diferents quantitats, un cop extrets van donar un total de 56.245 euros.

El segon comís va ser aquest dimarts cap a les dues de la matinada, quan els policies van inspeccionar un vehicle amb matrícula francesa. Aquesta estava ocupat per dos homes i també circulava en direcció cap França.

Durant la inspecció de l'automòbil els agents de la Guàrdia Civil van trobar que sota dels seients del darrere hi havia una bossa que contenia diversos bitllets de diferents quantitats. En total hi havia 10.580 euros.

El conductor, un ciutadà francès, va justificar que portava tants diners al cim, perquè havia anat a comprar un cotxe a Barcelona que després no va adquirir.

Els agents civils van aixecar les actes corresponents i van deixar 1.000 euros als viatgers perquè poguessin continuar el viatge. Les actes van ser remeses al Servei Executiu de la comissió per a la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.