Roses celebrarà la novena edició de la Festa del Mar, el 16 i 17 de juny, amb una vuitantena d'activitats a preus populars amb l'objectiu de mostrar als visitants tot el potencial turístic del municipi i divulgar els extraordinaris atractius de la destinació.

L'activitat vol ser una jornada de portes obertes per donar la benvinguda a la temporada d'estiu i que el visitant pugui participar de propostes d'oci habituals a la població a partir de cinc euros.

L'oferta inclou excursions marítimes a Cadaqués, Cap de Creus i al Cap Norfeu, en caiac, batejos de surf de vela, de caiac, de vela i de paddle surf, sortides en menorquina per la badia de Roses, un circuit de minigolf, Banana, excursions en tren a Punta Falconera i al Puig Rom, 20% de descompte al parc aquàtic Aquabrava, entre d'altres.

També s'han organitzat visites guiades per la Ciutadella i el Castell de la Trinitat. A més, es compta amb l'activitat Butterfly Park de Castelló d'Empúries que ofereix un 2x1 als participants de la Festa del Mar.

La novena Festa del Mar està organitzada per l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, del Port de Roses, i de Roses Comerç.

Segon "Market Hola Estiu"

En el marc de la Festa del Mar dissabte 16 de juny es durà a terme el segon "Market Hola Estiu" per dinamitzar el comerç del municipi . Amb voluntat renovadora l'Associació va voler donar un gir i un nou format a la Fira que ha dut a terme els últims anys .

La segona edició serà a partir de les sis de la tarda i fins la mitjanit a l'esplanada de la Ciutadella de Roses i reunirà una vintena de comerciants que exposaran els seus productes relacionats amb la moda, l'artesania, els complements i es podrà gaudir d'un espai gastronòmic on es podran degustar les especialitats dels comerciants rosincs.

També hi haurà actuacions musicals ( Dia de la música Fest), un taller infantil i una desfilada de moda. La passarel·la de la desfilada de moda anirà a càrrec dels alumnes de 1r. Cicle d'Activitats Comercials i l'organització de la passarel·la a càrrec dels alumnes de 3r ESO Centre Escolar Empordà.

Quarts premis Arjau

El dissabte a la Ciutadella de Roses es lliuraran els quarts premis Arjau amb què es vol reconèixer a persones vinculades al municipi i que han tingut una trajectòria de referència, que han aconseguit deixar emprempta, marcar un camí a seguir i portar el nom de Roses arreu.

Fins ara el premi Arjau l'han rebut: l'artífex del Bulli, Juli Soler; el fundador del GEN, Eloi Borràs, (a títol postum); els fundadors de dos restaurants emblemàtics i de referència de Roses: Alfons Magester, del restaurant Cal Campaner i, Clara Cortada, de La Sirena; els empresaris Josep Moyano, impulsor del grup Prestige Hotels; Pere Sanés, també del sector de la restauració; i Joan Plana, del sector del comerç.