Els Mossos d'Esquadra han denunciat un veí de l'Escala per comprar i vendre peix sense etiquetar. El passat dijous 7 de juny agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona, conjuntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca, van realitzar un dispositiu conjunt de vigilància i control de traçabilitat del peix a la sortida del port de l'Escala.

Durant el control els agents van aturar un vehicle d'un particular que duia en el portamaletes del cotxe tres galledes que contenien peix. Es tractava de 41,600 kg de peix blau (seitó, sardina i sorell) que havia comprat a diferents pescadors de les embarcacions i que no duien l'etiqueta expedida per la llotja. Davant les evidències, els agents van aixecar un acta i van denunciar l'home -de 58 anys, nacionalitat espanyola i veí de l'Escala- per comprar i vendre peix sense etiquetar.

Aquesta infracció està tipificada com a greu i pot suposar una multa de 301 a 60.000 euros. Pel que fa al peix, va ser destruït ja que ni el transport ni la conservació eren les adients. L'acta de denúncia ha estat tramesa als serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

L'actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisc il·legal a Catalunya.