Des de fa un parell de mesos la preocupació ha crescut entre els pescadors i propietaris d'embarcacions de la localitat de l'Escala en veure que de manera reiterada els està desapareixent peix de la llotja. Així ho ha explicat la patrona major de la confraria de l'Escala, Rosa Güell, assegurant que ja s'ha posat en coneixement del consistori de la localitat i s'ha demanat extremar la vigilància.

«Ja fa temps que ens trobem amb aquesta situació i, de fet, ho controlem molt. Hem alertat tots els mariners de les embarcacions que no poden treure més producte del que està permès i també els hem avisat que vigilin, però tot i això continua sortint peix i no sabem com aturar-ho», explica Güell.

Una de les hipòtesis que estudien és l'existència de possibles robatoris, tot i que -de moment - no han interposat cap denúncia perquè no «han enxampat ningú». La patrona major relata que el que no poden fer «és denunciar una cosa que no han vist».

Güell explica que fa temps que davant de la llotja es concentren diferents grups de persones que podrien dedicar-se a comerciar de manera fraudulenta i, per això, ja han demanat a l'Ajuntament de l'Escala que vinguin més agents de policia a controlar la zona, sobretot a la franja horària matinal.

Denuncia col·lectiva

Paral·lelament, algunes peixateries de l'Escala, Torroella de Montgrí, Verges o Pals han realitzat una denúncia col·lectiva perquè es troben que de vegades els van a vendre el peix de manera il·legal al costat dels establiments.

L'Escala no és l'única població alt-empordanesa que es troba amb problemes a l'hora d'assegurar una distribució legal d'aquest producte. Un exemple és la venda il·legal de peix a Roses, que durant els darrers anys s'ha mirat de frenar cada vegada més i més.